יום ראשון, 21 באוקטובר 2012

קראמבל שזיפים


כשמתחשק לי משהו מתוק, מנחם, זריז ואפילו מרשים.. אני שמחה לפנות למתכון הזה.
היו לי מספר שזיפים שהחלטתי להכין מהם מאפה חם, חמאתי, סירופי, פירורי, כזה שעושה שמח בלב..
יש המון מתכונים לקראמבל, לרוב לא כל כך צריך להקפיד ממש על מתכון מדויק, מאחר שיש פה הרבה חופש לשחק עם הכמויות; פחות סוכר, יותר קינמון, בלי קליפת לימון.. הכל נתון לטעמכם האישי.
אני מדדתי בשבילכם את הכמויות כדי שכן יהיה לכם משהו בסיסי לעבוד איתו.

תהנו!


חממו תנור ל 180 מעלות.

מרכיבים:

5 שזיפים בינוניים שטופים וחתוכים לקוביות קטנות (בערך 1.5X1.5 ס"מ)
1 כף קליפת לימון מגוררת
1/3 כוס סוכר (אני מחזיקה צנצנת של סוכר שנטחן יחד עם מקל וניל במעבד מזון)
וניל

לפירורים:

1 כוס קמח רגיל
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כפית קינמון
1/3 כוס שיבולת שועל
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
קמצוץ מלח


שוטפים ומגלענים את השזיפים וחותכים לקוביות.



מעבירים לקערה ומוסיפים את הסוכר, וניל וקליפת לימון. מערבבים ושמים בצד.


שמים את כל חומרי  הפירורים בקערה ובעזרת האצבעות מפוררים את החמאה לתוך שאר המרכיבים היבשים.
יש לפורר הכל יחד ולא ללוש.

מקררים את הפירורים כחצי שעה במקרר.


מורחים את התבנית (25X30 ס"מ בערך) במעט חמאה ומניחים את השזיפים יחד עם הנוזלים בתבנית.


מפזרים את הפירורים מעל השזיפים.


































אופים את הקראמבל כ 25 - 20 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.


אופים עד שהמאפה שחום, זהוב והסירופ הורוד מבצבץ בשוליים.. :)

מניחים לזה להתקרר 10 דקות, או כמה שאתם יכולים.. מגישים חם עם גלידת וניל, קרם פרש או שמנת חמוצה.


































בתיאבון..




4 תגובות:

  1. יצא מעולה תודה רבה

    השבמחק
  2. שכחת מימד אחד בתאור נפח השזיפים אמרת רק אורך רוחב מה עם הגובה......

    השבמחק
    תשובות
    1. תענוג של עשיה, קל ומאוד מאוד טעים, אכלנו עם שמנת חמוצה , מומלץ בחום.(במקרה שלנו היה לנו 3 שזיפים אז הוספנו גם 2 תפוחים) יצא מעולה.

      מחק