יום שבת, 10 בנובמבר 2012

עוגיות שוקולד צ'יפ -בננה

אני אוהבת עוגיות. ויותר אוהבת להכין אותן. אריזות קטנטנות מלאות טעם..  יש כנראה אינסוף סוגים של עוגיות שוקולד צ'יפ ואני בטוחה שאחלוק כמה מהמתכונים האהובים עליי כאן. אבל חשבתי שכדאי להתחיל במתכון הזה שמכיל בננות, כי העוגייה הזו באמת מיוחדת. רכה, עסיסית וריחנית. והכי חשוב - הכי אהובה על הבן שלי :)
אז אם יש לכם בננות, במיוחד בשלות, נסו אותן.


































מרכיבים ל 45 - 40 עוגיות:

150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
וניל
קמצוץ מלח
2 ביצים
1 כוס שוקולד צ'יפס
2 בננות
2 כוסות קמח
1/4 כפית אבקת אפייה



































מערבלים במיקסר במהירות בינונית חמאה, סוכרים, וניל ומלח, עד לתערובת אחידה.


































מוסיפים שתי ביצים שלמות ומגבירים את המהירות ומערבלים עוד דקה.
מורידים למהירות איטית ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.
מועכים את הבננות עם מזלג, אך לא למחית חלקה.


































מוסיפים את הבננות ואת השוקולד צ'יפס לתערובת ומערבלים באיטיות עד לאיחוד.



































































מצננים את הבצק כשעה או יותר במקרר.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

בעזרת 2 כפות או כף קפיצית לגלידה (אני השתמשתי בכף קפיצית בקוטר 4 ס"מ), מעבירים תלוליות קטנות של הבצק לתבנית עם נייר אפייה ומשטחים אותן מעט.


































אופים את העוגיות כ 12 דקות ומצננים על רשת.


בתיאבון!


2 comments:

  1. HI HONEY,
    what a lovely blog!!! goodluck. Loved the pics!
    by the way, do you know why we should put the dough in the frige? why wait?... sounds delicious, i think I'll try them soon.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מותק.. תודה רבה. זה כיף גדול :)
      הבצק מתמצק במקרר וקל יותר לעבוד איתו. אפשר גם לא לחכות..
      :) אורלי

      מחק