יום שבת, 22 בדצמבר 2012

טראפלס

טראפלס, כדורי שוקולד קטנים ומרוכזים..לא צריך להיות שוקולטיירים כדי להכין אותם. עשויים מקרם גנאש שהתקרר ומחוזקים בטעמים שונים, או ככה כמו שהם, שוקולד ושמנת מתוקה. מזכירים בצורתם את פטריות הכמהין ומכאן שמם.
זה קינוח מרשים, כמעט בלי מאמץ, אך יש לתכנן מראש. למבוגרים בלבד, אפשר לחזק בכף של ליקר בטעמים שונים או וויסקי. אפשר לטמון בתוכם אגוז, צימוק, כדור מרציפן ועוד ועוד... והפעם מתכון בסיסי.


































למרכיבים:
100 גרם שוקולד חלב
200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה
30 גרם חמאה

לציפוי:
אבקת קקאו
אבקת סוכר
אגוזים טחונים
שוקולד מומס

אני הכי אוהבת לצפות אותם בקקאו.

שוברים את השוקולד לקוביות או קוצצים אותו ומניחים בקערה.


































מרתיחים את השמנת מתוקה ושופכים אותה על השוקולד ומניחים ל 2 דקות.


































השוקולד כבר כמעט נמס כולו ואפשר לערבב.


































מוסיפים את החמאה בקוביות קטנות וממשיכים לערבב.


































ועכשיו החלק המעצבן. המסה צריכה להתקרר במקרר לפחות כמה שעות.. :(  כשהיא תתקרר, בעזרת כפית נרים תלוליות קטנות ונגלגל אותם לכדורים קטנים. מניחים בצלחת ומצננים שוב, אבל רק לחצי שעה הפעם.


































אחרי הקירור כבר אפשר לגלגל אותם בציפויים השונים. לשמור בקופסה סגורה במקרר. אפשר גם במקפיא.


































בתיאבון!







































תגובה 1:

  1. אורלי, הבלוג שלך מושקע כל כך וניראה טעים ונוח להכנה, הבנות רוצות לעשות משהו בשבת בבוקר, ניקח את המתכון של הבראוניז הוא ניראה טוב . הצילומים מדהימים, קדימה את יכולה להכניס לספר. נשיקות ושבת שלום.רמית

    השבמחק