יום חמישי, 14 בפברואר 2013

עוגיות מקדמיה - שוקולד לבן

כשהוא מחזיק שלוש עוגיות ביד ועוד אחת ביד השנייה, הודיע לי הבן שלי שהעוגיות נגמרו. אני הבנתי שאני צריכה למלא את הצנצנת... :) רציתי להכין משהו אחר, היו לי אגוזי מקדמיה מלוחים, כאלו שקונים בפיצוחיות (אבל אפשר גם טריים שקולים בתנור למשך כמה דקות), ואני יודעת שהוא א ו ה ב שוקולד לבן, אז החלטתי לשלב ביניהם. ומזל שעשיתי את זה.
התקבלו עוגיות חמאתיות, עשירות ומפנקות, האגוזים המלוחים מוסיפים טוויסט מעניין ומאזנים את המתיקות.
ללא ספק נמצאת העוגייה עכשיו בראש הרשימה שלו. אהבנו. בצק חמאתי מנוקד בוניל, גושים של שוקולד לבן ואגוזים, מה צריך עוד?



ל 50 עוגיות

200 גרם חמאה
1 כוס סוכר חום (אני השתמשתי בסוכר חום כהה)
3/4 כוס סוכר לבן
מקל וניל חצוי לשניים
1/2 כפית מלח
1 כף דבש
2 ביצים
1/2 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
1 כוס אגוזי מקדמיה שבורים גס

מחממים תנור ל 180 מעלות



בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבלים במהירות בינונית חמאה, דבש, סוכרים, מלח ותוכן של מקל וניל.


































מוסיפים 2 ביצים ומקציפים עד שהתערובת אחידה ומעט תפוחה.



בקערה נפרדת מערבבים קמח ואבקת סודה לשתייה.
מוסיפים לקערת המיקסר את האגוזים, השוקולד והקמח ומערבלים קצרות.



מגלגלים כדורים קטנים מהבצק ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. אני השתמשתי בכף קפיצית של גלידה בקוטר 4 ס"מ.
שומרים על מרחק בין העוגיות.



לעוגיות דקות יותר, ניתן קצת ללחוץ עליהן ומעט לשטח אותן.


































לקבלת עוגיה לחה במרכזה אופים 12 - 10 דקות, לעוגייה יבשה יותר ניתן לאפות עוד 2 דקות נוספות. אני ממליצה לאפות עוגייה או שתיים בלבד, לצנן ולבדוק מה עדיף עליכם  לפני שאופים תבנית שלמה.
ומחכים בסבלנות...


































מוציאים מהתנור ומחכים 3 - 2 דקות לפני שמצננים על רשת.


































לשמור בכלי אטום עד 5 - 4 ימים. הן לא יחזיקו מעמד עד אז...


































בתיאבון!



2 comments:

  1. מממממ יאמ! צריכה למלא לי גם צנצנת בכאלו עוגיות!

    השבמחק
  2. נראות מעולה!
    הן יוצאות צ'ואיות או קריספיות?

    השבמחק