יום חמישי, 12 בדצמבר 2013

עוגיות שיבולת שועל עם אגוזי לוז וצימוקים

כל כך אוהבת עוגיות.. ובעוגיות האלו יש שיבולת שועל, אגוזים וצימוקים.. שאפשר להגיד שיש בהן משהו בריא :)
את החמאה נהפוך לחמאה חומה כדי לקבל טעם אגוזי נוסף. קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים. מושלמות!
ניתן להחליף את האגוזים באחרים וגם את הצימוקים בתמרים, משמשים, תאנים מיובשות, חמוציות ועוד..

נתחיל?


































ל 40 - 50 עוגיות

180 גרם חמאה שהרתחנו על אש בינונית עד שהיא נמסה והשחימה (או חמאה מומסת למי שלא רוצה)
3/4 כוס סוכר חום
תוכן של חצי מקל וניל
1/2 כפית מלח
1 ביצה
1 חלמון
1 כוס קמח רגיל
1 כפית מחוקה אבקת סודה לשתייה
2 כוסות שיבול שועל שלמה (או כוס שיבולת שועל שלמה וכוס גרוסה)
1 כוס אגוזי לוז קלויים
1/2 כוס צימוקים קטנים בהירים

משחימים את החמאה ומצננים. מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים סוכר חום, מלח ווניל. מערבלים במהירות בינונית. מוסיפים את הביצה והחלמון. ומגבירים את המהירות ומערבלים עד שמתקבלת תערובת קרמית תפוחה ובהירה.


































מנפים את הקמח יחד עם אבקת סודה לשתייה ומוסיפים למיקסר. מערבלים קצרות ומוסיפים את האגוזים, צימוקים ושיבולת שועל. מערבלים עד לפיזור אחיד ומצננים במקרר כשעה.


































מחממים תנור ל 180 מעלות.
בעזרת כף קפיצית של גלידה בקוטר 4 ס"מ, או בעזרת שתי כפיות, יוצרים תלוליות מן הבצק ומניחים בתבנית, שומרים על מרווחים בין העוגיות כי הן מתפשטות. ניתן לשטח אותן מעט.


































אופים כ 10 -8 דקות, עד שהעוגיות יציבות וזהובות בשוליים ורכות במרכזן. אם אתם לא בטוחים, ניתן לאפות כמה עוגיות כניסיון ולהחליט לבד על המרקם/רכות שתחפצו.

בתיאבון!









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה