יום שישי, 7 בפברואר 2014

מאפינס תפוח בקינמון בציפוי פירורי

את המאפינס האלו מכינים ממש בזריזות עם חומרים שכמעט תמיד יש בבית. אין צורך אפילו במיקסר. ילדים וגם מבוגרים אוהבים אותם, קל לקחת אותם איתנו כמשהו קטן להמשך היום או לדרך.


































ל 18 מאפינס

2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה)
1 כפית גדושה קינמון
1/2 כפית מלח
100 גם חמאה מומסת
1 ביצה
תמצית וניל
קליפת תפוז מגוררת
1 כוס סוכר חום
1 גביע שמנת חמוצה
1 תפוח גדול, חתוך דק לרצועות או קוביות ללא קליפה

לציפוי
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס שיבולת שועל שלמה
1/4 כוס קמח רגיל
1/3 כוס סוכר חום
50 גרם חמאה מומסת
1/3 כוס שקדים פרוסים (או אגוזים אחרים שאוהבים קצוצים)

נתחיל בפירורים. שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים. שמים בצד.


































למאפינס - מחממים את התנור ל 180 מעלות. מערבבים בקערה קמח, קינמון ומלח.


































בקערה נפרדת מערבבים יחד ביצה, חמאה מומסת, סוכר חום, גביע שמנת חמוצה,קליפת תפוז ותמצית וניל.


































כשהכל אחיד מערבבים פנימה את הקמח ואחר כך מקפלים פנימה את התפוח. יש להיזהר מערבוב יתר.


































בתבנית שקעים מניחים עטרות נייר למאפינס. ממלאים כל שקע עד שני שליש גובה.


































מפזרים מעל את הפירורים ומעט משטחים.


































אופים 30 - 25 דקות, עד שהעוגות מתייצבות ומזהיבות. מצננים.


































בתיאבון!!





























אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה