יום חמישי, 13 בפברואר 2014

עוגיות חמאה - פקאן עם לב ריבה

ליום האהבה שיחל מחר הכנתי משהו קיטשי אבל טעים - טעים.. עוגיות לינזר עם לב ריבת פירות יער. בבצק יש פקאנים טחונים וקורנפלור שמעניקים לבצק פריכות נהדרת. שימו בפנים איזו ריבה שתרצו או שוקולד. ואפשר גם בלי מילוי. עדינות וטעימות.


































ל 50 - 40 עוגיות (כפולות)

1 כוס פקאנים
1/2 כוס קורנפלור
200 גרם חמאה
1 כוס אבקת סוכר (ועוד 2 כפות לעיטור העוגיות)
תוכל של מקל וניל או תמצית וניל טובה (2 כפיות)
1/2 כפית מלח
1 ביצה
1/2 2 כוסות קמח רגיל

ריבה שאוהבים למילוי


שמים במעבד מזון פקאנים וקורנפלור וטוחנים דק.


































מוסיפים חמאה, אבקת סוכר ווניל וממשיכים לעבד.



מוסיפים קמח, מלח וביצה ומעבדים עד שנוצר כדור בצק.


































עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעה או יותר.

מחממים תנור ל 180 מעלות. מחלקים את הבצק לשניים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעלה בעובי חצי ס"מ. בעזרת חותכן קורצים עוגיות.


































מניחים בתבנית.


































אוספים את השאריות ומאחדים אותן לכדור בצק, משטחים ומרדדים וקורצים שוב עוגיות והפעם קורצים "חלון" בתוך העוגייה בצורת עיגול או לב. חשוב להניח בכל תבנית סוג אחד של עוגיות. לבבות שלמים או לבבות עם חלון, כדי לשמור על אפייה אחידה. חשוב גם לקרוץ את אותו מספר עוגיות מכל סוג כדי שיהיה אפשר לשדך ביניהן :)

אופים כ 10 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליהן.

מצננים.

בעזרת כפית מורחים מעט ריבה על העוגייה ומכסים בעוגייה נוספת עם חלון. מפזרים מעל אבקת סוכר.

מחלקים לאהובים :)

בתיאבון!




























תגובה 1:

  1. אורלי את אלופה!
    נראה טעים טעים.. וננסה את הכל (;
    עמית ומישל.

    השבמחק