יום שני, 10 במרץ 2014

טארט פרג

פרג הוא באמת אהבה גדולה שלי.. אני אוהבת אותו במרוכז והרבה. והוא חייב להיות טרי אחרת הוא מריר.
הפעם לפורים טארט עשיר ומפנק שכולו פרג וקצת בצק פריך מסביב :)
למי שרוצה גם אוזני המן מתכון כאן


































אז נתחיל...

לתבנית טארט בקוטר 28 ס"מ

לבצק הפריך:

2/3 כוס סוכר
180 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
1 ביצה
300 גרם קמח


למילוי:

300 מ"ל חלב
2 כפות דבש
1 כוס סוכר
500 גרם פרג טחון
קליפת לימון מגוררת מלימוד אחד
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

** 1 ביצה טרופה להברשה

נתחיל במילוי כי הוא צריך להתקרר.
בסיר קטן נרתיח חלב, סוכר ודבש וננמיך את עצמת האש. נוסף את הפרג ונערבב. נבשל את הפרג כ 10 דקות ונמשיך לערבב. נסיר מהאש ונוסיף את קליפת הלימון והחמאה ונערבב עד שהחמאה הוטמעה בפרג.


































מצננים לגמרי. אפשר לשמור גם במקרר מספר ימים.

לבצק:

במעבד מזון שמים את הסוכר, החמאה, הביצה והמלח ומעבדים עד לאיחוד.

מוסיפים את כל הקמח וממשיכים לעבד עד שהבצק מתאחד. מוציאים אותו מהמעבד מזון, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר לשעה לפחות.

מחלקים את הבצק לשניים.

משמנים ומרפדים בנייר אפייה תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ.

מרדדים חלק אחד מהבצק לעלה מספיק גדול לתחתית התבנית ולשוליה. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג. מצננים במקרר ל 20 דקות.


































בינתיים מחממים את התנור ל 180 מעלות ומכינים את רצועות הבצק שיונחו מעל המילוי.
מרדדים את הבצק לעלה דק ובעזרת גלגלת או סכין חותכים את הבצק לרצועות. אפשר לחתוך בעוביים שונים, כך זה נראה יותר מעניין :)


































מוציאים את תחתית הטארט מן המקרר וממלאים במילוי הפרג. מניחים את רצועות הבצק בדוגמת שתי וערב, מצמידים אותן לבצק שבשולי התבנית, חותכים את שולי הרצועות ומורחים מעליהן ביצה טרופה.


































אופים בתנור בחום 180 מעלות כ 45 דקות בערך. עד ששולי הטארט מזהיבים.


































בתיאבון וחג שמח!!!
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             


7 תגובות:

  1. ואוו אורלי! העוגה הזאת נראית ט-ע-י-מ-ה!
    חג שמח :)

    השבמחק
  2. טארט מדהים ובלוג מקסים
    תבורכי

    השבמחק
  3. יצאה עוגה מעולה,המשפחה חולה על פרג . אבל הפרג התייבש...יש הסבר לזה ?

    השבמחק
  4. הי אורלי,
    תודה על העוגה המדהימה,רק בעיה אחת שנתקלתי בה ...הפרג יצא יבש ..יש סיבה?
    תודה ושבת שלום

    השבמחק
    תשובות
    1. לא מובן לי למה יצא יבש.. יכול להיות שהפרג לא היה טרי? או שבישלת אותו יותר מידי עד שהנוזלים התאדו?
      נסה שוב!
      בקרוב - עוגת שמרים פרג לפורים !
      חג שמח, אורלי

      מחק