יום חמישי, 20 במרץ 2014

ריבועי בננה - קוקוס חלומיים

כשהיינו ילדים אמרו לנו שהבננות הבשלות, אלו עם הכתמים החומים, הרכות, שהן הכי טובות, טעימות, שהן פשוט דבש.. אבל אני, ואני בטוחה שגם מרביתכם לא הסכמתי לגעת בהן.. אבל היום אלו הבננות הכי טובות לכל עוגת בננות. ארומה חזקה שמבשמת את העוגה ואת כל הבית בזמן האפייה, הולכת מצוין עם ניחוחות של קוקוס. שלמות.
פשוטה להכנה, אין צורך אפילו במיקסר.. הכל מתערבב בקערה אחת.
בעוגה הזו אין שום חומרי התפחה, לכן מתקבלת עוגה דחוסה, כבדה ולחה וטעימה מאוד.


































לעוגה בתבנית 20 * 20 ס"מ או משהו דומה
מחממים תנור ל 180 מעלות

2 ביצים
2/3 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום כהה
3/4 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כוס שמן קוקוס, או 100 גרם חמאה מומסת. שווה להשקיע בשמן קוקוס, הניחוח שלו משגע!
2 בננות בשלות
1 כוס קוקוס
2/3 כוס קמח רגיל
100 גרם שוקולד מריר קצוץ (ניתן להמיר ב 100 גרם אגוזי מלך)

* 1 כף אבקת סוכר (לפיזור על העוגה לאחר האפייה)

בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכרים, מלח, וניל ושמן קוקוס.


































מערבבים עד שהתערובת אחידה.


































מוסיפים בננות שמעכנו עם מזלג, קוקוס, קמח ושוקולד מריר קצוץ.


































מערבבים רק עד שהכל מתאחד, ומעבירים לתבנית משומנת.


































אופים כ 30 - 25 דקות, עד שהעוגה יציבה וזהובה.


































מצננים את העוגה, מסננים עליה אבקת סוכר ופורסים.

בתיאבון!









תגובה 1:

  1. הפך למתכון קבוע אצלנו. מכינה עם קמח כוסמין מלא. תודה!

    השבמחק