יום חמישי, 1 במאי 2014

עוגת תפוזים הפוכה עם סולת ושמן זית

טוב, פסח מאחורינו, תודה לאל.. ושבועות לפנינו. אחרי כל ההשקעה המרובה בארוחות אינסופיות, קינוחים מושקעים ומנות אחרונות, מגיע לנו עוגה קלה להכנה אך טעימה טעימה.
השמן זית מעניק טעם פירותי ומיוחד (לא של שמן זית), הסולת תורמת את מרקמה והופכת את העוגה לקצת פירורית, והתפוזים - את טעמם וצבעם המשגע.


































לתפוזים בסירופ:

50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
1 מקל וניל חצוי לשניים
מיץ מתפוז אחד
פרוסות תפוז דקות (אני השתמשתי בתפוזים ברשת שקונים בסופרים)

לעוגה:

100 גרם חמאה
1/3 כוס שמן זית
1/2 כוס סוכר
קליפה מגוררת מתפוז אחד (או שניים)
3 ביצים
2 כוסות קמח
1/2 כוס סולת
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
מיץ מתפוז (3/4 - 1/2 כוס בערך)

נתחיל בתפוזים:
במחבת רחבה שמים חמאה, סוכר, מיץ תפוזים ומקל וניל ומחממים על אש בינונית עד שהחמאה והסוכר נמסו.
בינתיים פורסים תפוז לפרוסות דקות. והכי קל לפרוס בעזרת סכין משוננת.


































מנמיכים את האש ומוסיפים את פרוסות התפוז לסירופ ומבשלים אותן כ 20 דקות.


































בתבנית בקוטר 24 ס"מ מניחים נייר אפייה ומשמנים אותו ואת דפנות התבנית ומניחים בה את פרוסות התפוז. את הסירופ שנשאר במחבת שומרים.


































מחממים תנור ל 180 מעלות וממשיכים בהכנת העוגה.

מעבירים לקערת המיקסר חמאה, סוכר, שמן זית וקליפת תפוז ומערבלים עם וו הגיטרה, במהירות בינונית כשלוש דקות עד שכל המרכיבים מתאחדים.
מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וממשיכים לערבל.

בזמן הזה אפשר לערבב את כל החומרים היבשים, קמח, סולת, מלח ואבקת אפייה בקערה נפרדת.


































מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את תערובת היבשים ואת מיץ התפוז ומערבלים במהירות איטית.


































מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית, מעל התפוזים ומיישרים.


































אופים את העוגה ב 180 מעלות כ 45 דקות, עד שהיא יציבה במגע וזהובה.


































מצננים כחמש דקות, מחלצים מהתבנית והופכים על צלחת הגשה. בזהירות מקלפים את נייר האפייה. מורחים על העוגה את הסירופ שנשאר מבישול התפוזים.

פורסים את העוגה רק לאחר שהיא הצטננה לגמרי. אפשר להגיש עם כף קצפת או כף קרם פרש.

בתיאבון!









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה