יום שישי, 30 במאי 2014

עוגת גבינה קרמית עם ציפוי יוגורט

עוד פינוק לשבועות.. עוגת גבינה אפויה, שנשארת קרמית ועדינה, עם טעמים של לימון ווניל.. מצפים אותה ביוגורט מתקתק. כל כך לבנה וחגיגית, הכי מתאימה לחג הזה. אפשר להגיש אותה עם פירות טריים.


































לעוגה בקוטר 22 ס"מ:

מחממים תנור ל 180 מעלות

לתחתית:

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס אבקת סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 1 כוסות קמח רגיל
3 - 2 כפות מים קרים

לגבינה:

1 ק"ג גבינה לבנה 9%
1 גביע שמנת חמוצה 15%
1 כוס סוכר
קליפה מגוררת מלימון
תוכן של מקל וניל או כף תמצית וניל איכותית
3 ביצים

לציפוי:

300 גרם יוגורט 3%
3 כפות אבקת סוכר

שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים עד שמתקבלים פירורים גסים.


































משמנים תבנית בקוטר 22 ומעבירים את פירורי הבצק אליה ומשטחים עם הידיים. אופים ב 180 מעלות כ 15 דקות עד להזהבה קלה. מצננים לטמפ' החדר.

** למי שרוצה לקצר.. יכול לטחון במעבד מזון 200 גרם עוגיות חמאה או פתי בר יחד עם 30 גרם חמאה מומסת ולשטח בתבנית. אין צורך לאפות תחתית זו.

בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי העוגה (חוץ מחומרי הציפוי).


































מערבבים היטב ומעבירים לתבנית.
אופים בחום 180 מעלות כ 40 דקות ומורידים את החום ל 160 מעלות לשעה נוספת או מעט פחות. העוגה צריכה להתייצב בשוליים אך עדיין לרטוט במרכז.

בתום האפייה לכבות את התנור ולסגור את הדלת. העוגה תצטנן בתוכו כשעה נוספת. לאחר מכן יש להוציאה מהתנור ולתת לה להגיע לטמפ' החדר. לאחר מכן מצננים אותה במקרר כמה שעות או לילה.


































לאחר שהעוגה התקררה היטב במקרר ניתן לצפות אותה בקרם יוגורט עדין ופשוט. מחממים תנור ל 180 מעלות.
מערבבים 300 גרם יוגורט יחד עם 3 כפות אבקת סוכר. מורחים מעל העוגה ומכניסים לתנור ל 20 דקות. הקרם אמור להתייצב בקירור.

(ניתן לצפות גם בגנאש שוקולד או מחית פרי שאהובה עליכם).

מקררים שוב. פורסים עם סכין חדה וחמה.

חג שמח!!!





7 תגובות:

  1. עוגה משגעת !

    השבמחק
  2. עוגה משגעת !

    השבמחק
  3. יחסי גבינה ושמנת חמוצה , אפשר לשנות?

    השבמחק
  4. במידה ורוצים לצפות בפירות יער שקניתי קפואים כיצד עובדים איתם ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גילת, שימי את פירות היער בסיר קטן, עם חצי כוס סוכר, מקל או תמצית וניל ומיץ מחצי לימון, בשלי את הפירות עד שהם מצטצמים, והנוזל הפך לסירופי. ולקרר במקרר. ועל כל פרוסה להניח כף או שתיים מהפירות.

      אורלי

      מחק
  5. המתכון הזה ואחרים ניראים טובים.
    מדוע הכמויות הן בכוסות, כפות וכאלה...
    הרי באפיה חשוב הדיוק. ואיך בכלל אפשר למדוד בכוסות?
    מכניסים כוס לשקית הקמח? ומה גודל הכוס? ולחות הקמח וכן בשאר המרכיבים.
    האם לא פשוט, נח, נכון ומדוייק להשתמש בגרמים??

    השבמחק