יום רביעי, 6 באוגוסט 2014

עוגת לימונענע בציפוי לימוני

עוגה בחושה, קלה להכנה ומרעננת בדיוק כמו המשקה... את העוגה כולה, מכינים במעבד המזון ושולחים לאפייה.
צבע ירוק - צהבהב משגע מאפיין אותה, ניחוח וטעם מדהימים שתהיו חייבים לנסות אותה בעצמכם! מצפים בציפוי לימוני שמורכב מאבקת סוכר ומיץ לימון, שמדגיש עוד קצת את הטעם הלימוני בתוך העוגה. פוסט ירוק :)

בא לכם משהו חדש ומרענן?


לעוגה בתבנית אינגליש קייק במידות 11 * 25 ס"מ או שתיים קטנות יותר. אפשר גם בתבנית עגולה.

1 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל או תוכן של מקל וניל
קליפה מגוררת משני לימונים גדולים (ששטפתם וייבשתם)
3/4 כוס (דחוסה) עלי נענע טריים שטופים ויבשים
200 גרם חמאה קרה וחתוכה לקוביות
2 ביצים
1/2 2 כוסות קמח + 2 כפיות שטוחות א. אפייה (או קמח תופח ואז מוותרים על א. אפייה)
1 גביע שמנת חמוצה 15%
1/3 כוס מיץ לימון טרי

לציפוי:

100 גרם אבקת סוכר
2 כפות מיץ לימון


































במעבד מזון עם להב המתכת, שמים סוכר, מלח, עלי נענע, קליפת לימון ווניל ומעבדים עד שמתקבלים פירורים ירוקים :)
אל תהיו כמוני ותתפתו לטעום.. יהיה קשה לכם להפסיק..


































מוסיפים חמאה ושתי ביצים ומעבדים עד שהכל מתאחד.


































מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבלים מספר שניות. מוסיפים את מיץ הלימון.
את הקמח ואבקת האפייה (או הקמח התופח) מוסיפים בבת אחת ומערבלים על pulse ממש - ממש קצרות. אנו לא רוצים לעבד יותר מידי אחרת נעבד את הגלוטן והעוגה תצא פחות רכה. בהחלט אפשר להעביר את המסה לקערה גדולה, להוסיף את הקמח ולערבב בעזרת כף עץ או מרית.. ואפשר גם להוציא את להב המתכת ולערבב בקערת המעבד את הקמח פנימה.

מורחים את התבנית בחמאה ואפשר גם להניח נייר אפייה על מנת שיהיה קל יותר לחלץ את העוגה.


































אופים ב 180מעלות כ 50 דקות בערך, עד שנוגעים בעדינות במרכז העוגה והיא יציבה.

בינתיים מכינים את הציפוי, מסננים את מיץ הלימון ומוסיפים את אבקת הסוכר. עד שמתקבלת תערובת סמיכה ולא דלילה. אם זה סמיך מידי ולא ניתן לטפטף על העוגה מוסיפים ממש מעט, טיפות נוספות של מיץ לימון עד למרקם הרצוי.

מצננים לגמרי את העוגה לפני הציפוי, אחרת הוא יימס וייספג בעוגה.
בעזרת כף מטפטפים את הציפוי על העוגה לרוחבה, מצד לצד. מקשטים בעלי נענע וקליפת לימון.


































בתיאבון!!



5 תגובות:

  1. נראה פשוט מעולה! כל הכבוד. אנסה בקרוב להכין בתבניות מאפין.

    השבמחק
  2. במה ניתן להחליף את היוגורט למתכון פרווה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי דנה, ניתן להחליף בחלב קוקוס, 3/4 כוס.

      תודה והמשך יום טוב :)

      מחק
  3. איזה תחליף ביצה כדי לשים בעוגה במקום הביצים?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני לא יודעת.. אף פעם לא ניסיתי :)

      מחק