יום רביעי, 27 באוגוסט 2014

עוגת תאנים

מכל עצי הפרי בגינה שלנו, עץ התאנה הוא האהוב עלי.. עונה קצרה של תאנים סגולות, עגולות ועסיסיות, שבה אני במירוץ נגד מיני ציפורים שאוהבות אותן לא פחות ממני... לפעמים אני משאירה להן כמה שהן רכות מידי לטעמי. כך כולנו מרוצים.
אז אכלנו אותן ככה, ישירות מהעץ או מהמקרר, הכנו ריבה בצנצנות יפות וחילקנו, ועכשיו הגיעה תור העוגה. אחרונה וחביבה. חשבתי על משהו פשוט, בלי הרבה עבודה ושהתאנים יישארו במרכז. אתם תאהבו אותה! עוגה בחושה עם סוכר חום שנותן טעם עמוק וקרמלי ופקאנים טחונים במקום חלק מהמקמח ורבעי תאנים בתוך העוגה. מושלם!


































מחממים תנור ל 180 מעלות

לעוגה:

12 - 10 תאנים חתוכות לרבעים
1 כף סוכר חום (כל סוג)
1 כפית תמצית וניל או תוכן של מקל וניל
* משרים את התאנים עם הסוכר והוניל כל משך זמן הכנת העוגה. מערבבים פעם או פעמיים בעדינות, יש לשמור על צורת התאנים.

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2/3 כוס סוכר חום
1/2 כפית מלח
1 כוס אגוזים פקאן טחונים
1 ביצה
3 כפות יוגורט או שמנת חמוצה
1 כוס קמח
1 כפית שטוחה אבקת אפיה

משמנים תבנית טארט, עגולה או מה שיש.. אני השתמשתי בתבנית טארט מלבנית
במידות 13 * 35 ס"מ.

מקציפים חמאה, סוכר חום ומלח במיקסר. מוסיפים את הפקאנים הטחונים. מוסיפים את הביצה. מידי פעם מנקים דפנות בעזרת מרית. ממשיכים לערבל במהירות בינונית. מוסיפים את היוגורט או השמנת החמוצה. כשהכל אחיד, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה בבת אחת ומערבלים קצרות.
מעבירים לתבנית המשומנת ומישרים.


































ועכשיו לתאנים.. לוקחים את רבעי התאנים שהושרו בוניל וסוכר ומסדרים אותן איך שרוצים. אפשר להשקיע אותן מעט. את הסירופ שנשאר מפזרים מעל. יש בו את כל הטעמים של הוניל ושל התאנים כמובן..



אופים בחום 180 מעלות כ 50 - 40 דקות, עד שהעוגה יציבה.


































מצננים, מסננים על העוגה אבקת סוכר, פורסים ומגישים :)


































בתיאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה