יום חמישי, 4 בספטמבר 2014

עוגיות חמאה תפוז - שוקולד

משהו פשוט, עוגיות חול, Sablé, במרקם נמס, ממרכיבים שיש בבית. טעימות וממכרות כפי שהן.. אבל טבלתי אותן בשוקולד מריר מומס בשביל אקסטרה טעם ופינוק :)  בעזרת צנתר ושק זילוף מקבלים את המראה המיוחד. למי שאין, יכול לצנן את הבצק במקרר לרדד ולחתוך לעוגיות (וגם לתבול בשוקולד לאחר האפייה והצינון :) )


מחממים תנור ל 180 ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
 ל 50 עוגיות בערך:

200 גרם חמאה רכה מאוד בטמפ' החדר
1/2 כוס אבקת סוכר
1/4 כפית מלח
קליפה מגוררת מתפוז אחד
2 כפיות תמצית וניל או תוכן של מקל וניל
1 ביצה
1/2 2 כוסות קמח (רגיל)

לשוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
2 כפיות שמן סויה/קנולה

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית חמאה, סוכר, מלח, קליפת תפוז, וניל וביצה, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.


































מוסיפים את הקמח בבת אחד ומערבלים קצרות עד לאיחוד.
מעבירים את הבצק (אפשר בשני חלקים)  לשק זילוף עם צנתר משונן רחב, אני השתמשתי ברוחב 12 מ"מ.


































מזלפים עוגיות ארוכות כ 4 - 5 ס"מ ישירות על התבנית.


































אופים כ 25 דקות עד שהעוגיות יציבות וזהובות.



מחממים שוקולד מריר מעל אדי מים רותחים או במיקוגל, בעדינות. כשהשוקולד נמס לגמרי, מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב. השמן מאפשר לשוקולד להיות יותר גמיש ונוח לעבודה.

טובלים כל עוגייה בשוקולד עד מחציתה ושוב מעבירים לרשת עד להתמצקות השוקולד. אפשר גם לקרר במקרר (אם אי אפשר לחכות יותר).






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה