יום חמישי, 30 באוקטובר 2014

עוגת שוקולד - וניל של אחרי החגים..

אז זהו, החגים האהובים הסתיימו. ואיתם הארוחות המרובות, המנות המושקעות והמנות האחרונות המסובכות לפעמים.. אז עכשיו, עוגה שמכינים צ'יק צ'אק ושולחים לתנור. פשוטה להכנה אך הכי מרשימה ועדיין חגיגית ;)



































מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית טבעת.

לעוגה:
100 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
תוכן של מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל
חצי כפית מלח
3 ביצים
1 קרטון (קטן) שמנת מתוקה
3 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + שקית אבקת אפייה)
50 גרם שוקולד מריר
2 כפות קקאו
1/4 כוס חלב

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה

מגרדים את השוקולד המריר על פומפיה דקה ושמים בצד.


































בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה, הסוכר, המלח והוניל ומערבלים במהירות בינונית כ 2 דקות. מוסיפים את הביצים, כשאחת נטמעת, מוסיפים עוד אחת. מידי פעם מנקים את הדפנות וממשיכים לערבל במהירות בינונית. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את השמנת המתוקה עד לאיחוד.
עוצרים את פעילות המיקסר ומוסיפים בבת אחת את הקמח, ומערבלים באיטיות עד לאיחוד בלבד. להימנע מערבול יתר.


































לוקחים בערך שליש מהבצק ומעבירים לקערה אחרת. מוסיפים את השוקולד, קקאו וחלב ומערבבים בעדינות עד לאיחוד.


































** למי שאוהב, זה הזמן להוסיף, כפית אספרסו לעוגת קפה - שוקולד, כפית קינמון או קליפת תפוז :)

עכשיו, יש קצת התעסקות, אך אי אפשר לטעות.. מעבירים לתבנית כל פעם חלק מהבצק לתבנית ומנסים לשלב את הבצק השוקולד בבצק הבהיר. מידי פעם מערבבים את הבצק בתבנית עצמה בעזרת שיפוד עץ, מזלג או מה שבא לכם ויוצרים תנועות סיבוביות. ממשיכים להוסיף משני סוגי הבצק לתבנית ומערבבים. עד שנראה לכם שזה בסדר :) שתצא דוגמת שיש. כלשהי.


































אופים את העוגה בחום של 180 מעלות כ 40 דקות או עד שהיא מתייצבת ובדקתם עם קיסם שהעוגה יבשה בפנים.

מצננים.


































בינתיים, מתאפקים ומכינים את הציפוי. מחממים בקלחת את השמנת המתוקה והשוקולד עד להמסה.
כשהעוגה הצטננה לגמרי מזלפים בעזרת כף את השוקולד מעליה.

(אפשר לוותר על השלב הזה ופשוט לסנן מעל העוגה כף או שתיים של אבקת סוכר, אבל איך מוותרים על שוקולד?)

בתיאבון, ושבת שלום !






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה