יום שלישי, 3 בפברואר 2015

פאנפורטה.. קלאסיקה איטלקית שמתאימה לנו לט"ו בשבט!

ספק עוגה, ספק ממתק.. לנו זה לא משנה. זה טעים, קלה להכנה וזו אפשרות חדשה להכין משהו טעים ומיוחד לחג המיוחד הזה. מקורה בעיר סיינה שבאיטליה, חגיגית ועשירה!


































מרכיבים:

1 כוס פירות יבשים קצוצים גס (תמרים, קליפות תפוז מיובשות, משמשים, חמוציות ועוד..)
2 כוסות אגוזים שונים קלויים (מלך, קשיו, פיסטוק.. ומה שאוהבים)
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון יבש
1/2 כפית מלח
1 כף גדושה קקאו
1/2 כפית פלפל שחור גרוס או צ'ילי יבש (לא חובה, רק אם יש לכם אומץ.. )
3/4 כוס קמח רגיל
150 גרם שוקולד מריר
2/3 כוס דבש
2/3 כוס סוכר

** אבקת סוכר לקישוט

מחממים תנור ל 160 מעלות, מרפדים תבנית עגולה בקוטר 22 ומשמנים.
קולים את האגוזים כמה דקות במחבת יבשה על אש בינונית, עד שהם מזהיבים מעט. מצננים וקוצצים גס.
מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את התבלינים, קקאו וקמח. מערבבים.


































שמים את הסוכר והדבש בסיר קטן ומגיעים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים דקה או שתיים נוספות.
ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על אדים ומוסיפים לתערובת האגוזים והפירות. מוסיפים את הסירופ ומערבבים מהר, לפני שיתקשה.

מעבירים לתבנית שהכנו.


































מיישרים.

אופים כ 25 דקות. מצננים לחלוטין זורים אבקת סוכר בנדיבות ופורסים בעזרת סכין חדה ומשוננת.

נשמרת כמספר שבועות בכלים אטום.


































בתיאבון וחג שמח!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה