יום שבת, 28 בפברואר 2015

אוזני המן שוקולד - קוקוס

הפעם מתכון לאוזני המן קצת אחרות ומפתיעות.. בצק פריך שוקולדי במילוי קוקוס ושוקולד.. ואם זה לא מספיק, מקשטים בעוד קצת שוקולד.. טעימים, נימוחים ומרשימים למשלוחי המנות.. מי שמעוניין באוזני המן קלאסיות, קישור כאן. אך אני חושבת שמותר ואף רצוי לצאת קצת מהקופסה, אנחנו בפורים, לא? :)



ל 45 - 40 אוזני המן

מרכיבים לבצק:

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3/4 כוס אבקת סוכר
2 חלמונים
2 כוסות קמח
1/3 כוס אבקת קקאו
1/2 כפית מלח

מרכיבים למלית:

1 כוס חלב
2 כפות דבש
30 גרם חמאה
2 כוסות קוקוס

100 גרם קוביות שוקולד חלב

** חלבון ביצה

50 גרם שוקולד מריר מומס לעיטור אוזני ההמן אחרי האפייה (לא חובה, אפשר לסנן מעט אבקת סוכר מעל)

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים יחד את הסוכר, מלח וחמאה עד שמתאחד. מוסיפים את החלמונים, אחד בכל פעם, ומידי פעם מנקים את השולים והתחתית וממשיכים לעבד.


































מוסיפים את הקמח והקקאו ומעבדים עד שיש פירורים גדולים. ממשיכים את העיבוד בידיים עד שנוצר בצק. משטחים מעט ועוטפים בניילון מצד ומצננים כחצי שעה במקרר.


































בינתיים מכינים את המילוי. מחממים חלב ודבש על אש בינונית. כשמגיעים לסף רתיחה מוסיפים את הקוקוס בבת אחת ומערבבים. מנמיכים את האש ומוסיפים לערבב. כשהחלב נספג, מכבים את האש ומוסיפים את החמאה. מערבבים ומצננים לטמפ' החדר.

מחמממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
חוצים את הבצק לשניים ומרדדים דק, לעובי 5 - 4 מ"מ בערך. בעזרת חותכן עגול, חלק או משונן בקוטר 7 ס"מ, מקומח, קורצים עיגולים, צמודים אחד לשני ככל שניתן.


































אוספים את השאריות ומאחדים לבצק שממנו נקרוץ עוד עיגולים. מנחים כפית ממלית הקוקוס ומעליה מניחים קוביה קטנה של שוקולד חלב ומכסים במעט מילוי.
בעזרת מברשת, מורחים מעט חלבון ביצה בשולי עיגולי הבצק. זה יעזור לנו להדביק את אוזני ההמן וכך הם לא ייפתחו במהלך האפייה.


































מקפלים את הבצק בשלוש פינות, ומשאירים "חלון" קטן שדרכו יראו את המילוי.

מנחים בתבנית ושומרים על מרחק של כמה ס"מ בין העוגיות.

אופים כ 25 דקות.


































חוזרים על ההכנה עד שנגמר הבצק.

לאחר שהעוגיות הצטננו מזלפים עליהם שוקולד מריר מומס.

חג שמח ובתיאבון!



















6 תגובות:

  1. נראה טעימות טעימות
    וחיתוך האוזן בחותכן משונן יוצרת תוצאה כזאת חמודהההה!
    מקסים

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה!! זה באמת יוצא חמוד :) והבלוג שלך מקסים!

      מחק
  2. נשמע טעיייים ורוצה לנסות! אבל אין לי מיקסר עומד. אפשר את ההתחלה של הבצק לעשות במיקסר ידני ולהמשיך לעבד בידיים אחרי שהוספתי את הביצים?

    השבמחק
  3. אפשר להחליף את האבקת סוכר בסוכר רגיל?

    השבמחק