יום חמישי, 5 בפברואר 2015

עוגת תותים ושוקולד מריר

תותים ושוקולד זה שילוב אמיתי.. אז למה לא בעוגה? עוגה בחושה, יפהפייה, טעימה וקלה להכנה, עם ניחוחות של חמאה שחומה ואגוזית, טעמים חמצמצים של תותים וקליפת לימון ומתיקות מאוזנת של שוקולד מריר.. אין טוב מזה :)


































מחממים תנור ל 180 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית אינגליש קייק בגודל 11 * 30 ס"מ

מרכיבים:

150 גרם חמאה
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל או תוכן של מקל וניל
1/2 כפית מלח
1/2 1 כוסות קמח תופח
קליפה מגוררת ומיץ מלימון קטן

1 כוס קוביות תותים מעורבבים עם כפית סוכר
50 גרם שוקולד מריר קצוץ דק

4 - 3 תותים פרוסים דק לעיטור
אבקת סוכר לפיזור


































אופן ההכנה:

בסיר קטן ממיסים חמאה על אש גבוהה, מנמיכים את האש לבינונית. בתחתית הסיר יתחילו להצטבר כל מוצקי החלב ויתחילו להשחים. זה לוקח כ 5 - 4 דקות. לחמאה יהיה ריח משגע! מעבירים לקערה גדולה ולא מוותרים על כל מה שנמצא בתחתית הסיר.. שם כל הטעם נמצא!
מוסיפים לחמאה המומסת סוכר, מיץ מלימון, מלח ווניל וממשיכים לערבב. מוסיפים את הביצים ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ומקפלים.
מוסיפים לבצק את התותים, שוקולד וקליפת לימון ומקפלים.


































מקפלים ומערבבים רק עד שהכל מתאחד. להיזהר מערבוב יתר.


































מעבירים לתבנית שהכנו ומיישרים.
מפזרים על הבצק פרוסות תותים.


































אופים כ 45 - 40 דקות עד שהעוגה זהובה ויציבה.

כשהעוגה הגיעה לטמפ' החדר נפזר עליה אבקת סוכר ונפרוס.

בתיאבון ושבת שלום!


4 תגובות:

  1. נראה מעולה, לדעתך יכול להתאים גם עם שוקולד חלב או שוקולד לבן? ואם כן, צריך לשנות משהו? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. ניתן להחליף את השוקולד ללבן או חלב.. יכול להיות מגניב.. לא נרא לי שצריך לשנות משהו... :)

      שתפ/י איך יצאה?

      בתיאבון, אורלי

      מחק
  2. יכול להתאים עם שוקולד לבן וחלב? ואם כן צריך איזה שינוי והתאמה המתכון? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. נראה לי שניתן.. אין צורך לשנות דבר :)

      אורלי

      מחק