יום חמישי, 7 במאי 2015

עוגת אגוזי לוז ושוקולד מריר

עוגה שמכינים בדקות אבל הכי טעימה ומיוחדת. טעמים חזקים של אגוזי לוז ושוקולד מריר שנמצא בעוגה וגם בציפוי. אגוזי הלוז הטחונים מחליפים חלק מהקמח אך נותנים טעם עמוק ואגוזי.
מכינים הכל במעבד מזון, בלי הרבה כלים לשטוף. אני אופה אותה בתבנית מלבנית, אך כמובן שאפשר לאפות בכל תבנית, עגולה, כתר או בתבנית אינגליש קייק. אתם תאהבו אותה.


































לעוגה בתבנית בגודל 22*30 (או משהו דומה)

1 כוס אגוזי לוז עם הקליפה, לא קלויים
1 כף קמח
1/2 כפית מלח

150 גרם חמאה קרה
1 כוס סוכר
תוכן מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל
2 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה 15%
2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה)
100 גרם שוקולד מריר קצוץ

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה
20 גרם חמאה

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים את התבנית.

במעבד מזון שמים את אגוזי הלוז, כף קמח ומלח וטוחנים יחד.


































מוסיפים את החמאה בקוביות ומעבדים עד להטמעה.


































לאחר מכן מוסיפים את הסוכר והוניל ומעבדים קצרות. מוסיפים את הביצים והשמנת המתוקה ומעבדים כמה שניות.
בסוף  מוסיפים יחד את הקמח ואת השוקולד המריר שקצצנו ומעבדים שניות ספורו עד שהכל מתאחד. להיזהר מערבוב יתר.

מעבירים לתבנית ומישרים.


































אופים כ 45 - 40 דקות עד שהעוגה זהובה ויציבה באמצעה.
מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לטמפ' החדר.


































מכינים את הציפוי: מרתיחים את השמנת המתוקה ומוסיפים את השוקולד. כשהשוקולד נמס, מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה. מערבבים עד שהחמאה נמסה. מצפים את העוגה.

פורסים ומקשטים עם שוקולד או אגוזים.


































בתיאבון ושבת שלום!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה