יום שבת, 16 במאי 2015

רוגלעך פרמזן ועירית

אהבתי לבצקי שמרים ידועה.. תמיד זה מפליא איך הוא תופח, ותופח שוב ומשחים בתנור.. ונהיה מאפה ריחני, טעים ומנחם תמיד.. לא משנה מה אופים. ומה יותר טוב מלשלב את הבצק עם עוד מרכיבים ריחניים וטעימים?
הפעם לשבועות, חשבתי ותכננתי, ניסיתי ושוב שיפרתי ושדרגתי עד שהגעתי למתכון מדויק שקוטף מחמאות..
נכין רוגלעך, אבל מלוח.. נקפל את הבצק עם חמאה, פרמזן ועירית.. נתפיח ונאפה לרוגלעך פריך ומיוחד. רוגלעך כאלו, מלוא הטנא, כמתנה לארוחת חג.. ותמיד תצטרכו לשוב ולהכין אותם.. :)
ואם חשקה נפשכם גם בעוגות, תמצאו כאן 5 מתכונים לעוגות וקינוחי גבינה ללא אפייה. או כנאפה ריקוטה אלוהית, או בראוני גבינה ופטל מהפנט.. או גביניות מהחלומות !!
מתחילים!

































ל 40 רוגלעך.. בערך :)

חומרים לבצק שמרים:

300 גרם קמח רגיל (או קמח שמרים, אבל אז לא מוסיפים את השמרים שרשומים כאן מטה)
1 כף שמרית או כפית שמרים יבשים (שנמיס בחצי כוס מים חמימים)
70 גרם חמאה רכה
1/2 כפית מלח
1 כף שטוחה סוכר
1 ביצה
1/2 כוס נוספת של מים חמימים

למילוי וקיפול:
150 גרם חמאה רכה
300 גרם גבינת פרמזן מגוררת
3 צרורות של עירית שקצצנו דק

להברשה:
1 ביצה 
1/2 כוס מהפרמזן 


































בקערת מיקסר נשים את כל המרכבים היבשים, ונערבב קצרות עם מטרפה.
נתקין את קרס הלישה, נוסיף את החמאה, הביצה, המים והמים עם השמרים. ונערבל כדקה במהירות איטית ואז נגביר את המהירות ונערבל כחמש דקות נוספות. הבצק שיתקבל צריך להיות גמיש ומעט דביק. אם נראה לך שהוא רטוב מידי, אפשר להוסיף עוד מעט קמח ולהמשיך לערבל.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ונתפיח כשעה.


































נחלק את הבצק לשני חלקים.
כל חלק נרדד לעלה מלבני ונמרח עליו חמאה. נפזר על חצי מהעלה עירית קצוצה ופרמזן.


































נקפל את הבצק לשניים ונרדד שוב למלבן. נמרח שוב בחמאה על כל העלה ונפזר עירית ופרמזן על חצי מלבן.


































נקפל את הבצק לחצי והפעם נקפל שוב לשלוש, נניח על מגש מקומח, נכסה בניילון נצמד ונקרר במקרר לשעתיים לפחות.


































חוזרים על הפעולות עם החלק השני של הבצק וגם אותו נשמור במקרר.

אחרי שעתיים, פחות או יותר.. :) מוציאים את הבצק מהמקרר, ועל משטח מקומח מרדדים את החלק הראשון למלבן ארוך.
מורחים בחמאה ומפזרים מעל פרמזן, פורסים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה למשולשים.


































מגלגלים.


































חוזרים על הפעולות גם עם החלק השני של הבצק. מניחים בתבנית אפייה עם נייר אפייה מכסים במגבת מטבח לחה ומתפיחים כחצי שעה.
בזמן הזה מחממים תנור ל 200 מעלות.

מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל פרמזן.


































אופים כ 25 דקות או עד שמזהיב.


































בתיאבון וחג שמח!!!

7 תגובות:

  1. ואוו זה נראה ממש טובבבב!

    השבמחק
  2. וואו ! נראה ממש טעים ! מתחשק להכין עכשיו , אבל אין מצב שזה ישרוד עד שבועות ! אחד הפוסטים המעניינים לשבועות ! אהבתי מאוד את השימוש בעירית . חג שמח (:

    השבמחק
    תשובות
    1. אז תכני לשבועות!! או שתעשי ניסיון.. רק "לבדוק" איך יצא... תודה!! וחג שמח!

      אורלי

      מחק
  3. נראה מדהים ובטוח גם טעים בטירוף ובקיצור חייבת להכין.....

    השבמחק
  4. נראה מדהים!!! ובטוח טעים...
    למה אין גירסה להדפסה?

    השבמחק
    תשובות
    1. נכון.. מעצבן! בקרוב יעלה אתר חדש עם גרסה להדפסה בכל מתכון! תודה :)

      מחק