יום שישי, 29 במאי 2015

ביסקוטי פיסטוק - משמש

נגמרו החגים.. שום חגיגה לא נראית באופק עד ראש השנה. זה רחוק. אבל יש למה לחכות. אחרי שבועות, חג של בישול ואפייה, מתוקים ומלוחים, פשטידות וגבינות.. הגיעה השגרה, שאני אוהבת, ולכבודה מתכון פשוט של ביסקוטי, עוגייה איטלקית הנאפית פעמיים :) פשוטה וטעימה, משובצת בפיסטוקים ומשמשים, כמו אבני חן אמיתיות, נשמרת היטב בכלי סגור. אין פיסטוקים? לא אוהבים משמשים? החליפו במשהו אחר באותו יחס. למשל שקדים חמוציות, אגוזי מלך ותאנים מיובשות או צימוקים ואגוזי לוז..



ל - 50 עוגיות:

150 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
תוכן של מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל
1/2 כפית מלח
2 ביצים
1/2 2 כוסות קמח תופח
1/3 כוס קמח תירס (הקמח מוסיף לפריכות ולפירוריות של העוגיה, אך אם אין, פשוט תוסיפו 1/3 כוס קמח תופח)
1 כוס פיסטוקים לא קלויים, שלמים
1 כוס משמשים מיובשים חתוכים לרצועות

** 100 גרם שוקולד לבן (או איזה שאוהבים)

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית את החמאה, הסוכר, הוניל והמלח. כשהכל נטמע יחד ואחיד, מוסיפים את הביצים אחת - אחת. מנקים בעזרת המרית את השוליים. מוסיפים את הקמח וקמח התירס בבת אחת ומערבלים כמה שניות ואז מוסיפים את הפירות היבשים. ומערבלים קצרות עד לאיחוד.

הבצק ייראה קצת לח ודביק וזה בסדר. מורידים למשטח ומאחדים בידיים מקומחות.


































מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעה.

מחממים תנור ל 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
חוצים את כדור הבצק לשני חלקים שווים פחות או יותר. כל כדור מגלגלים לגליל ארוך (כ 9*25 ס"מ בערך).
מניחים את שני הגלילים בתבנית.



































אופים כ 35 - 30 דקות עד שהגלילים תפחו, מעט הזהיבו והכי חשוב יציבים למגע באמצע.


































מוציאים את התבנית מהתנור ולא מכבים אותו (זה זמן טוב לאפות משהו נוסף) לאחר 10 דקות מרימים בזהירות את הגלילים לרשת ונותנים להם להתקרר עוד מספר דקות.
בעזרת סכין מסור חדה, פורסים את הגלילים באלכסון לעוגיות בעובי 1 ס"מ.


































מסדרים את העוגיות בתבנית.


































אופים עוד כ 15 דקות עד להזהבה וייבוש.

מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים.

ממיסים 100 גרם שוקולד לבן ובעזרת כפית מזלפים את השוקולד המומס על העוגיות.


































שבת שלום ובתיאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה