יום חמישי, 7 במאי 2015

לחם כפרי עם אגוזי מלך ותאנים מיובשות + ממרח קוקוס ותאנים זריז וטעים!

זו לא קלישאה, אין כמו ריח של לחם שנאפה בבית. וזה באמת לא קשה להכנה. זה רק דורש קצת סבלנות וחום ואהבה :)
אבל כדי להגיע ללחם קראנצ'י ופריך מבחוץ עם טעמים עמוקים וחיי מדף קצת יותר ארוכים, נאפה את הלחם בתוך סיר ברזל, שנחמם אותו מראש בתנור. האופה הניו יורקי ג'ים לאהי המציא את השיטה הזו ובאמת שיגע את העולם. תוכלו להתרשם בקישור כאן . אנחנו נלוש את הלחם שלנו אבל נאפה לפי השיטה שלו :)


































לשלוש כיכרות לחם:

1 קובית שמרים טריים
2 כוסות קמח מחיטה מלאה
3 כוסות קמח רגיל
1 כף מלח
2 כפות סוכר חום
2 כוסות מים פושרים
1/4 כוס שמן זית
2 כפות זרעי פשתן טחונים
1 כף זרעי פשתן שלמים
1/4 כוס סובין שיבולת שועל

** 1 כוס תאנים מיובשות קצוצות גס 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

לממרח תאנים מיובשות וקוקוס
1 כוס תאנים מיובשות קצוצות
1/4 כוס שמן קוקוס
1/2 כוס מים
1/4 כוס שבבי קוקוס

מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בערת המיקסר את שני סוג הקמח, מלח, סוכר, פשתן והסובין ומערבבים היטב.
ממיסים את השמרים בחצי כוס מהמים ומוסיפים לקערה. מוסיפים את יתרת המים ואת שמן הזית ולשים כ 5 דקות במהירות בינונית. עד שמתקבל בצק רך וזה בסדר אם הוא מעט דביק.
מכסים את הקערה בניילון צמד  או מגבת לחה ומתפיחים כשעה וחצי עד שבצק תפח וכמעט הכפיל את נפחו.

מקמחים את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק ומשטחים אותו מעט. מפזרים מעליו את התאנים והאגוזים.


































מקפלים את הבצק ולשים אותו ידנית עד שהאגוזים והתאנים נטמעים ומתפזרים בו באופן אחיד.


































מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. ומעצבים לכיכרות.


































מתפיחים על בד מקומח כשעה וחצי. כשהכיכרות מכוסים במגבת לחה. מחממים תנור ל 200 מעלות, עם סיר היציקה והמכסה בתנור, כחצי שעה לפני האפייה.

מוציאים את הסיר מהתנור וזורים בו מעט קמח או סולת בתחתיתו. חורצים עם סכין חדה את הכיכר, איקס או חריצים לרוחב, ומעבירים בזהירות את הכיכר לסיר, ומכניסים לתנור. מכסים במכסה ואופים כחצי שעה, לאחר מכן מסירים את המכסה (ומשאירים אותו גם בתנור שיישאר חם) ומזהיבים את הלחם. מוציאים את הלחם מהסיר ומצננים על רשת וחוזרים על הפעולה עם שני הכיכרות הנותרים.

מצננים לגמרי לפני שפורסים.

בינתיים מכינים ממרח תאנים וקוקוס:
שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים לממרח חלק.
ניתן לשמור בצנצנת סגורה במקרר עד 3 שבועות.

את הלחם ניתן לפרוס ולהקפיא.


































בתיאבון!

4 תגובות:

  1. ואוו זה נראה פשוט מעולה!

    השבמחק
  2. נראה נהדר
    האם ניתן להתפיח במקרר לילה שלם ואז לאפות?

    השבמחק
  3. היי
    האם ניתן להתפיח לילה במקרר ולאפות בבוקר?

    השבמחק