יום שבת, 6 ביוני 2015

עוגת משמשים ושקדים

עונה כ"כ קצר של פרי משגע.. לפעמים אני חושבת שאולי הוא כ"כ אהוב, כי הוא קצת קשה להשגה :) לי יש עץ משמש בגינה, לכל מקרה.. והשנה הוא היה מאוד נדיב. הכנו ריבות, עוגות, ואפילו את הגוגואים שברנו והקפאנו את הגרעינים שבתוכם. לגרעין בתוך הגוגו יש טעם של שקדים מרים, וניתן לטחון אותו יחד עם שקדים כשמכינים קרם שקדים או מרציפן (אל תיבהלו, זה לא כזה סיפור :) ).

הפעם עוגה בחושה ועשירה בשקדים עם משמשים טריים.


































לעוגה בגודל תבנית 20*20 ס"מ או משהו דומה. אפשר גם בתבנית עגולה בקוטר 24.

1 כוס שקדים שלמים עם קליפה או בלי
3/4 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
תוכן של מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל
1 כפית תמצית שקדים
100 גרם חמאה קרה
2 ביצים
2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל וכפית שטוחה אבקת אפייה)

* 1/2 כוס שקדים פרוסים, 2 כפות ריבת משמש (לא חובה), 5-6 משמשים מגולענים וחתוכים לרבעים, 1 כף סוכר חום בהיר, 1 כף אבקת סוכר לפיזור מעל העוגה לאחר האפייה


































מחממים תנור ל 180 מעלות, ומרפדים ומשמנים תבנית.

במעבד מזון שמים שקדים, סוכר, מלח, וניל ותמצית שקדים וטוחנים עד שהכל אחיד, והשקדים טחונים דק.
מוסיפים חמאה ומעבדים. מנקים את שולי המעבד ומוסיפים ביצה. מעבדים ומוסיפים עוד ביצה. מנקים שוב את השוליים ומוסיפים את הקמח ומעבדים קצרות עד לאיחוד בלבד.

מעבירים את הבצק לתבנית ומיישרים.


































מפזרים על הבצק מעט ריבה (לא חובה) ואת השקדים הפרוסים.


































מסדרים את הרבעים על העוגה ומשקיעים אותם מעט, מפזרים כף סוכר מעל העוגה.


































אופים כ 45 - 40 דקות עד שהעוגה יציבה במרכזה. לאחר שהתקררה מעט, מפזרים מעליה אבקת סוכר.


































בתיאבון!!



4 תגובות:

  1. המשמש הוא פרי ממש פוטוגני ... והעוגה איתו יצאה עוד יותר , מאוד אוהבת את הבלוג שלך .

    השבמחק
  2. אין ספק שהוא קשה להשגה, וזה לגמרי עובד
    ואוו כמה בא לי לנשנש פרוסה :)

    השבמחק