יום ראשון, 5 ביולי 2015

אלפחורס

שתי עוגיות במרקם נמס ממש, צמודות אחת לשנייה בעזרת ריבת חלב, שמציצה קצת ומקושטות בפתיתי קוקוס צחורים.
העוגיות הכי אהובות על הבן 10 שלי, רן. בכל פעם שאני מכינה אותן זה אושר גדול בשבילו.. ואז אנחנו במשא ומתן מתמשך על כמה עוגיות הוא יכול לאכול... :) ולפעמים הוא משאיר אחריו ראיות מפלילות כמו פתיתי קוקוס בכל מקום. אני מעלימה עין :)
פשוט לעקוב אחרי המתכון ובאמת שאין מקום לטעויות. תנסו?


































ל 45 - 50 עוגיות (צמודות, בערך 90 בודדות)
200 גרם חמאה קרה
תוכן מקל וניל או כפית תמצית וניל איכותית
1 כוס אבקת סוכר
4 חלמונים
2 כוסות קמח רגיל
2 כוסות קורנפלור
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
1 כפית שטוחה מלח

** 400 גרם ריבת חלב
** 1 כוס קוקוס

במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה, סוכר ווניל לתערובת תפוחה ובהירה.
מנקים את שולי המיקסר בעזרת מרית ומפעילים על מהירות בינונית ומוסיפים חלמון בזה אחר זה. מידי פעם מנקים את השוליים.

מנפים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את כל מה שניפינו. מערבלים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
מצננים שעה או יותר במקרר.


































מחממים תנור ל 170 מעלות

מחלקים את הבצק ל 2 חלקים ומרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי 4 מ"מ. בעזרת חותכן עוגיות בקוטר 4 או 5 ס"מ קורצים עיגולים ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. יש לשמור על מרווח של 2 ס"מ בין העוגיות. הן אמורות להתפשט מעט וכמובן לתפוח. את שאריות הבצק מאחדים ושוב מרדדים. קורצים עוגיות גם מהחלק השני של הבצק.


































לאחר שהעוגיות התקררו, בעזרת כפית או שק זילוף וצנתר עם פיה קטנה, מזלפים ריבת חלב. על עוגייה אחת וסוגרים עם עוגייה אחרת מעל. מעט לוחצים על העוגיות בעדינות, כדי שמעט ריבת חלב תזלוג החוצה. מגלגלים את הצמד בקוקוס ומעט לוחצים, כדי שהקוקוס ייצמד לריבת חלב.
שומרים בכלי אטום 4 ימים, ונשמר היטב במקרר עד שבוע. 


































בתיאבון !





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה