יום רביעי, 15 ביולי 2015

עוגות קטנות עם דבדבנים + ריבה מהירה!

אין לי בנות.. יש לי שני בנים. אז ורוד, או מחשבות על עוגות ורודות לימי הולדת.. לא חולפות בראשי.. אבל כשרציתי להכין משהו עם דבדבנים זה היה בלתי נמנע.. בצק של עוגה בחושה משובץ בריבת דבדבנים זריזה שנכין (וגם יישאר לאח"כ).
את המתכון הזה אפשר להכין כעוגת אינגליש קייק אחת או כמאפינס.. והזיגוג? אפילו הבנים (הכ"כ בנים) שלי לא נשארו אדישים אליו.


































לריבה:
500 גרם דבדבנים שחורים מגולענים
מיץ מלימון אחד
1 כוס סוכר
1 מקל וניל חצוי לשניים ואת תוכנו נוסיף גם כמובן

** למי שלא רוצה להוסיף ריבה או להכין, אפשר גם בלי. אפשר להוסיף שוקולד קצוץ,  אגוזים, או ריבה שיש בבית)

ל 24 מאפינס (או לעוגה):
100 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
קליפה מגוררת מלימון
תוכן של מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל
1/4 כפית מלח
2 ביצים שלמות
1/2 כוס שמנת חמוצה
3/4 1 כוסות קמח תופח
4 כפות ריבת דבדבנים

לזיגוג:
2 כפות ממה ששמרנו כשהתחלנו לבשל את הריבה (או מיץ לימון ואז הזיגוג לבן)
100 גרם אבקת סוכר


נתחיל בריבה.
נשמור צלחת קטנה במקרר ונצנן אותה לבדיקת הרבה בהמשך.
בסיר קטן נשים את כל המרכיבים ונבשל על אש נמוכה בהתחלה, עד שהדבדבנים יגירו נוזלים. נשמור כמה כפות מהנוזל האדום בצד שישמש אותנו לזיגוג שעל העוגות.
נגביר את הלהבה לבינונית ונמשיך לבשל, נערבב מידי פעם. אנחנו רוצים להגיע למרקם סמיך ושכל הנוזלים מעט יתאדו ויהפכו לסירופ. כל הבישול יכול להיארך כשעה. כשנראה לכם שהריבה הגיעה לסמיכות הרצויה, הוציאו את הצלוחית מהמקרר ושימו עליה כפית ריבה והניחו ל 2 דקות. הריבה תצטנן ואז תוכלו לבדוק אם היא סמיכה מספיק. אם היא עדיין נוזלית, המשיכו לבשל למרקם סמיך יותר.
כשהריבה מוכנה העבירו אותה בעודה חמה, בזהירות לצנצנת נקיה.

כשהריבה התקררה מעט, התחילו באפיית המאפינס.

חממו תנור ל 180 מעלות.
שמנו תבנית שקעים שאתם אוהבים או תבנית אינגליש קייק בגודל 30 * 11 ס"מ.

בקערת מיקסר שמים סוכר, מלח, קליפת לימון מגורר, חמאה ווניל ומערבלים במהירות איטית עד שהכל מתערבב ואז מגבירים את המהירות, מידי פעם מנקים את השוליים וממשיכים לערבל כדי להגיע למרקם אחיד.
מוסיפים את הביצים, כל פעם אחת. מנקים את השוליים וממשיכים.
מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבלים.
מוסיפים את הקמח, ולפני שהוא נבלע לגמרי מוסיפים את הריבה שהתקררה מעט. מערבלים. נזהרים מערבול יתר. יתקבל בצק ורוד - סגול, עם ריה מפוזרת בו.

אם אופים בשקעים, אני ממליצה להעביר את הבצק לשק זילוף, כך יותר קל לשמור על אחידות. אין צורך בצנתר. אפשר להשתמש גם בכף כדי למלא את השקעים. אם אופים בתבנית מעבירים לתבנית המשומנת ומיישרים.


































מלאו את השקעים, והשאירו מספיק מקום לעוגות לתפוח.


































אפו כ 25 - 20 דקות עד שהעוגות זהובות ויציבות למגע. חלצו את העוגות מהתבנית והניחו אותן על רשת. עם הבצק שנשאר, מלאו שוב את השקעים והמשיכות לאפות.


































לזיגוג:

מערבבים 2 כפות מהסירופ ששמרנו כשהתחלנו לבשל את הריבה יחד עם אבקת הסוכר לקבלת מרקם סמיך וחלק.
אם מתקבל משהו סמיך מידי או נוזלי מידי. תקנו. הוסיפו כמה טיפות או עוד כף או שתיים של אבקת סוכר.


































כשהעוגות התקררו והגיעו לטמפ' החדר, בעזרת כפית פזרו את הסירופ בצורה חופשית על המאפין. או על העוגה, אם בחרתם להכין עוגה :) .

זה יהיה קשה אך הניחו לציפוי להתייצב.


































בתיאבון!

6 תגובות:

  1. שמנת חמוצה או שמנת מתוקה אין התאמה בין הרשום ברכיבים לרשום באופן ההכנה

    השבמחק
    תשובות
    1. סליחה.. אני תיקנתי את הטעות. צריך להשתמש בשמנת חמוצה.
      אורלי

      מחק
  2. אורלי, במרכיבים מופיעה שמנת מתוקה אך בתהליך רשום שמנת חמוצה. מה נכון?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. סליחה. הכוונה היא לשמנת חמוצה.. תיקנתי את הטעות.

      אורלי

      מחק
  3. נראה טעים! :)
    וקנית אותי עם הזיגוג הורוד...

    השבמחק