יום שבת, 15 באוגוסט 2015

גאלט תאנים עם קרם פיסטוקים

התאנים הם הפרי האהוב עליי.. ואני כ"כ אוהבת לשלב אותן בעוגות וקינוחים. הפעם נכין טארט עם קרם פיסטוקים שבתוכו נסדר את התאנים. הטארט הזה נקרא גאלט, מעצבים בצורה דיי חופשית, ללא תבנית מיוחדת אבל זה כלל לא מעיד על טעמו ותוכנו הדקדנטי. חגיגי ומרשים וצבעוני!
מהכמויות מטה ניתן לאפות 2 טארטים בקוטר 25 ס"מ בערך, או מספר טארטים קטן יותר.
( נשארו עוד תאנים? מחפשים משהו יותר פשוט? עוגת תאנים עם פקאנים אולי תעניין אתכם גם! )


































לבצק הטארט:
1/2 כוס פיסטוקים טריים לא קלויים
1/2 כוס אבקת סוכר
1/2 כפית מלח
100 גרם חמאה
1 ביצה
2 כוסות קמח

לקרם פיסטוקים:
1 כוס פיסטוקים טריים לא קלויים
1 כוס אבקת סוכר
2 כפיות תמצית וניל או תוכן של מקל וניל
1/2 כפית מלח
100 גרם חמאה
1 ביצה
1 כף גדושה קורנפלור
4 כפות שמנת מתוקה

*** 15 - 13 תאנים טריות חתוכות ל 6
1 ביצה להברשת הטארטים לפני אפייה
1/3 כוס סוכר חום לציפוי
1 כף אבקת סוכר לסינון מעל הטארטים לאחר אפייה וצינון.


מכינים את הבצק:

במעבד מזון שמים 1/2 כוס פיסטוקים, 1/2 כוס אבקת סוכר ומלח וטוחנים עד דק.
מוסיפים חמאה וממשיכים לעבד. כשזה קרמי ואחיד מוסיפים ביצה ובסוף מוסיפים את הקמח ומעבדים שניות ספורות עד שיש פירורים גדולים.
מורידים למשטח ומאחדים את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומצננים כחצי שעה לפחות.


































כשהבצק התקרר ומוכנים לאפות, מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. את הטארטים נרכיב ממש על התבנית עצמה.

מכינים את הקרם: באותו מעבד מזון (אין צורך לשטוף אותו  :) לאחר שהכנו בו את הבצק) שמים פיסטוקים, אבקת סוכר, וניל ומלח וטוחנים. מוסיפים את החמאה, מעבדים ואז מוסיפים את הביצה. מוסיפים את הקורנפלור והשמנת מתוקה ומעבדים כחצי דקה. מעברים לכלי ושומרים במקרר עד להרכבה.
** את הבצק והקרם ניתן להכין מראש ולשמור במקרר עד יומיים.


































מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים או ליותר אם רוצים טארטים קטנים יותר או אישיים.
על נייר אפייה מרדדים לעיגול.


































מעבירים לתבנית האפייה עם הנייר עצמו. מורחים חצי מכמות הקרם ומשאירים שוליים נקיים בגודל 5 ס"מ בערך.


































מסדרים את התאנים שחתכנו על הקרם ומשקיעים אותן מעט.


































מקפלים את שולי הבצק לכיוון מרכז הטארט. ממש לא נורא עם הבצק נקרע מעט או שהקיפולים לא אחידים. זה אופיו של הטארט מסוג כזה.. וזה כל היופי שבו. מברישים בביצה את השוליים וזורים מעט סוכר חום על התאנים ועל הבצק.


































אופים ב 190 מעלות כ 50 - 40 דקות. עד שהטארט מזהיב ויציב במרכזו. מצננים ומסננים מעל אבקת סוכר.
מכינים עם יתרת הבצק את הטארט השני. נשמר היטב במקרר, או אם לא חם ככ, גם בתבנית מכוסה. מגישים בטמפ' החדר עם פירות טריים, כף גלידה או קרם פרש.


































בתיאבון!

5 תגובות:

  1. מעולם לא אכלתי גאלט, אבל הסגנון ממש מזכיר לי את המאפים שאפשר למצוא בקונדיטוריות רציניות באירופה. כל הכבוד.

    השבמחק
  2. גמני מאוד אוהבת תאנים,
    והשילוב עם פיסטוקים נפלא.
    נראה מעולה :)

    השבמחק