יום שני, 21 בספטמבר 2015

שברי חלת דבש בשוקולד וקקאו

ממתק מיוחד וממכר שמכינים בזמן קצר - בלי מיקסר ובלי להדליק תנור. הטריק פשוט: לאחר שמכינים קרמל דבש מוסיפים לו אבקת סודה לשתייה, שגורמת לו לתסוס ולהתמלא בבועות לפני שהוא מתקשה וכך הוא נהיה פריך ושביר. נטבול בשוקולד ונגלגל בקקאו. מקבלים טעמים עמוקים של קרמל, שוקולד מריר וקקאו.
נשאר רק להחביא במקום נידח במקרר, כדי שלא ייחטף מיד.
אני הסתמכתי על המתכון של נייג'לה לוסון בשינויים ותוספות.




מרכיבים:
1/2 1 כוסות סוכר
1/4 כוס מים
1/4 כוס דבש (או סירופ תירס או גלוקוזה)
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
מלח (אופציונלי)

לציפוי:
300 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה
אבקת קקאו

מניחים על השיש או בתבנית נייר אפייה ומשמנים אותו.
שמים בסיר בינוני סוכר, מים, דבש (או סירופ תירס או גלוקוזה) ומרתיחים הכל כ 5 דקות על אש בינונית גבוהה ועד שהכל נמס ומקבל צבע זהוב.




































מכבים את האש ומוסיפים את אבקת סודה לשתייה ומערבבים היטב. נזהרים! הקרמל יתמלא בועות קטנות, יתפח ויסמיך. שופכים אותו על נייר האפייה המשומן. מי שאוהב יכול לפזר מעל מעט מלח גס.




































להניח לזה 10 דקות לקירור והתייצבות. לא לגעת זה רותח! מניחים נייר אפייה נוסף על תבנית או מגש ומסננים מעליו קקאו בנדיבות.
בסיר קטן מרתיחים את השמנת המתוקה. מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד שקצצנו ומערבבים עד להמסה. 
אם חלת הדבש התקררה לגמרי שוברים אותה לחתיכות קטנות. עד כאן זה גם מעולה!




































אך אפשר ורצוי להמשיך: טובלים כל חתיכת קרמל בגנאש ומניחים על הקקאו.




































מצננים כשעתיים במקרר, מוציאים מהמקרר ומסננים עוד קקאו מעל, מערבבים בזהירות כך שהכל מצופה קקאו, ושומרים בכלי אטום במקרר.
אם נשארו חתיכות קטנות ושברים זהובים, אפשר לפזר על גלידה!




































בתיאבון!

3 תגובות:

  1. הכנתי אתמול בערב והקרמל לא התקשה. ניסית להכניס למקרר והוא נשאר גמיש.
    האם ניתן לחמם שוב? מדוע זה לא התקשה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי טל.. אין לי מושג למה זה לא התקשה.. יכול להיות שלא בישלת מספיק את הקרמל? או ששמת יותר מידי דבש?

      מחק