יום ראשון, 15 בנובמבר 2015

עוגיות שיבולת שועל, אגוזי מלך ושוקולד מריר

קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים, משובצות בשוקולד ואגוזים.. עוגיות שיבולת שועל שכולם אוהבים.. מתכון קל להרבה עוגיות.. ניתן לכדרר חצי מהבצק לעוגיות ולהקפיא. ותמיד תהיו במרחק רבע שעה מהן :)

נתחיל!


































ל   35 עוגיות

120 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר חום כהה
1/2 כוס סוכר רגיל
חצי כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
1 ביצה
3/4 כוס קמח רגיל 
1/2 1 כוסות שיבולת שועל גרוסה
1/4 כפית אבקת אפייה
50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס


































מחממים תנור ל 180 מעלות ומכינים שתי תבניות עם ניירות אפייה.

מערבלים במעקב עם וו הגיטרה יחד חמאה, סוכר, מלח ווניל עד להקרמה. מוסיפים ביצה ומערבלים לאיחוד.
מערבבים את החומרים היבשים כולל השוקולד והאגוזים ומוסיפים לקערת המיקסר . מערבלים קצרות רק עד לאיחוד.


































בעזרת כף קפיצית או כף רגילה לוקחים מעט מהבצק וקורצים עוגיות ומניחים בתבנית.

 
































אפשר לשטח מעט את העוגיות כדי לקבל עוגיות שטוחות יותר.


































אופים את העוגיות כרבע שעה עד שהן זהובות ומעט רכות במרכזן.  מצננים על רשת.


































בתיאבון!

4 תגובות:

  1. הי, המתכון נראה מעולה!! למה הכוונה שיבולת שועל גרוסה? מהירת הכנה או עבה?

    השבמחק
  2. מקסים!
    אפשר להמיר חמאה בשמן קוקוס?

    השבמחק