יום ראשון, 20 במרץ 2016

עוגת שמרים במילוי פרג

אני משוגעת על עוגות פרג.. וכבר כתבתי על זה פה כבר כמה פעמים. אני מכורה. פורים זו הזדמנות בשבילי לקבל את המנה שלי בכמויות מרוכזות :)
הפעם עוגת שמרים במילוי פרג, אבל בנדיבות. עוגה רכה ואוורירית שכורכת בתוכה שכבות עשירות של פרג טרי.


































מוכנים?

לשתי עוגות בתבניות אינגליש קייק

לבצק:
100 גרם חמאה מומסת שהתקררה מעט
1/2 כוס חלב בטמפ' החדר
1 כף שמרים יבשים או חצי שקית שימרית, או חצי קוביית שמרים טריים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
3 כוסות קמח רגיל
1/2 כפית מלח

למילוי:
1/2 1 כוסות חלב
2/3 כוס סוכר
1/4 כוס דבש
300 גרם פרג טחון טרי (!)
70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
קליפה מגוררת מלימון

** ביצה טרופה להברשה לפני אפייה.


בערת מיקסר עם וו לישה, ממיסים את השמרים בחלב ונותנים לתסוס מספר דקות, מוסיפים: חמאה, סוכר ושתי ביצים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומפעילים את המיקסר במהירות איטית. כשנוצר בצק, מוסיפים את המלח, ולשים (בעזרת המיקסר) כ 5 דקות במהירות בינונית. הבצק צריך להיות מעט דביק.

מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה או יותר. ניתן להכין לילה לפני ולהתפיח במקרר.


































בינתיים נכין את המילוי.
בסיר קטן על אש בינונית מחממים חלב, סוכר ודבש עד שהכל נמס. מוסיפים את הפרג ומנמיכים את האש. מערבבים כל הזמן, כ 5 דקות עד שהנוזלים נספגים ומתאדים. מכבים את האש ומוסיפים קוביות חמאה וקליפה לימון ומערבבים עד שהחמאה נמסה ונספגה.
מעבירים לכלי ומצננים לטמפ החדר או במקרר.


































כשהבצק תפח, מחלקים אותו לשניים. וכל חלק לשני חלקים שווים.

מרדדים כל רבע לעלה מלבני פחות או יותר בעובי 1/2 ס"מ ומורחים עליו רבע מכמות המילוי באופן אחיד. מגלגלים לגליל ומניחים בצד.


































חוזרים על הפעולה עם רבע שני. כורכים את שני הגלילים אחד סביב השני.


































ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת.


































עם סכין חדה חורצים כל "גבעה" בבצק בעומק 2 - 3 ס"מ. מכסים במגבת מטבח נקייה ולחה. קולעים באותה דרך צמה נוספת, משני החלקים שנותרו, מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.


































מחממים תנור ל 180 מעלות, מורחים את הצמות בביצה טרופה. אופים כחצי שעה, עד שהצמות תפחו יותר והשחימו.


































מצננים לגמרי לפני שפורסים. אם רוצים להקפיא, עוטפים הייטב בניילון מצד ומקפיאים עד חודש.

חג שמח!

4 תגובות:

  1. מתכון נפלא עם תוצאות מדהימות. הוספתי חלב שקדים במקום חלב רגיל, יצא מעדן

    השבמחק
  2. תשובות
    1. תודה נטלי! עוגות שמרים זה החיים ופרג בכלל... :)

      מחק